DvCF | Het Programma

logo_dvcf

Op zaterdag 25 maart 2017 organiseerde Coaching Friesland de Dag van Coaching Friesland. Op deze dag werd het thema ‘Wendbaarheid’ tegen het licht gehouden. Centrum van de activiteiten was het Hotel-arrangementen ‘de Oorsprong’ te Sint Nicolaasga.

‘Coaching Friesland hoopt dat begeleiding en coaching
normalere begrippen worden in de samenleving’

Programma (terugblik)

| Ontvangst & Informatiepunt Coaching Friesland

| Muziek (gedurende de dag)

It Toanhûs, het Centrum voor de kunsten voor De Fryske Marren, verzorgt met diverse bandjes live muziek tijdens de dag.

logo_It_Toanhus

In samenwerking met Atrium Kunstencentrum Sneek wordt de Dag van Coaching Friesland opgeluisterd met ‘Jong talent’ op het gebied van muziek & taal. Thomas Attema (19) en Charlotte Bernson (17) hebben voor het eerst hun eigen echte nummer geschreven en opgetreden en zijn daarmee beloond met een tweede plaats tijdens de voorronde van Kunstbende Friesland 2017. Coaching Friesland biedt dit jong talent een podium tijdens de Dag van Coaching Friesland. Tussen de vijf gratis workshops door even tijd voor opkomende singer-song writers.

Opening van de Dag van Coaching Friesland

Omschrijving
De inleidende seminar over het thema ‘Wendbaarheid’ werd verzorgd door Caja Cazemier.

Caja Cazemier (www.cajacazemier.nl) heeft ruim 40 jeugdboeken geschreven, bijvoorbeeld De grote survivalgids voor brugklas en puberteit, Verboden terrein, #selfie en Offline. In 2008 won ze de Prijs van de Jonge Jury voor haar boek Vamp, en ze heeft verschillende nominaties op haar naam staan. In al haar boeken staan puberproblemen centraal. Lees de inleiding van Caja Cazemier over Wendbaarheid & Pubertijd!

Workshops

| Klaar voor de toekomst!

 Mirjam Rijpkema | Studieloopbaancoach

Voor jongeren die moeite hebben met leren, die het overzicht kwijtraken of tijd te kort komen. Het doel van jongeren coaching bij studeren is dat jongeren overzicht krijgen, leren om te leren en meer zelfvertrouwen krijgen zodat ze hogere cijfers halen, leren makkelijker wordt en meer plezier hebben in leren. Zie ook Website Studie Academie.

| Workshop Zichtbaar Vooruit

Janet de Vries | Coach, consultant

Zie jij soms door de bomen het bos niet meer? Of zie je regelmatig veel beren op je weg? Of misschien zie je helemaal geen beren en beslis je heel snel? Herken je dit: Je zegt wel ja, maar eigenlijk bedoel je nee? Of merk je dat je graag uitstelt en het lastig vind om dingen af te ronden? En zit misschien je perfectionisme je in de weg? Of vind je het lastig om hulp te vragen?  Dit zijn zo maar wat aspecten die invloed kunnen hebben op jouw wendbaarheid. Je belemmeren flexibel te anticiperen op alle veranderingen in werk of privé.

Wil jij leren hoe je Zichtbaar Vooruit gaat in het flexibel omgaan met veranderingen zonder dat deze aspecten onzekerheid voedt of stress geeft? En wil je weten hoe je vanuit jezelf balans vindt en houdt en met plezier je doelen bereikt?  Schrijf je dan in voor de proeverij workshop ‘Zichtbaar Vooruit’. Zie ook: Website Vrie Balance.

| Workshop ‘Buiten je comfortzone tóch jezelf blijven’

Melle Bouwhuis | Happiness Coach

Als coach, blogger en professioneel confetti strooier zie ik altijd mogelijkheden en sta het liefst langs de zijlijn met confetti om jou aan te moedigen om te doen waar jij gelukkig van wordt. Ik geloof dat het antwoord al in je zit en dat ik je kan helpen om dat antwoord te vinden. Als coach, maar ook als blogger. Ik wil je inspireren, je laten nadenken en af en toe zelf ook even mijn hart luchten. Oh en ik hou van maandag, had ik dat al gezegd? Bezoek het blog: Website Thank God It Is Monday. Bezoek de website: Make Your Day.

Workshop | Buiten je comfortzone tóch jezelf blijven
Van nieuwsbrieven tot een gratis e-book weggeven en alles daar tussenin. Ik zie in mijn omgeving coaches naar alle mogelijkheden grijpen. Alles om die klant maar binnen te halen. Meegaan in de online wereld is absoluut belangrijk en dat het versturen van nieuwsbrieven en het weggeven van e-books werkt, is een feit. Maar past dat eigenlijk wel bij jou, jouw visie op coaching en en jouw expertise? Tijdens de workshop staan jij en jouw verhaal centraal. We gaan het hebben over online profilering, storytelling, over keuzes maken die bij jou en je bedrijf passen én over hoe bloggen kan bijdragen aan de online profilering van jouw bedrijf. 

| Coaching & Social Media

Jolanda Gooiker | Coaching & Social Media

Deze workshop gaat over in beeld komen op sociale media. Je leert het sociale medialandschap zien als water. In dat water ga jij je bewegen. Eerst wil je weten wat de temperatuur, diepte en eventuele stroming is en als je al een beetje kunt zwemmen, wil je misschien leren snorkelen, surfen of duiken. Sociale media coach Jolanda Gooiker helpt bedrijven in beeld te komen met sociale media. We steken in deze workshop een teen uit naar Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest en Instagram. We gaan op zoek naar kansen, doelen en obstakels. Na de workshop ken je het ‘water’ beter en kun je beter beslissen wat bij jouw bedrijf past. Je beslist dan zelf: Waar duik ik erin? Wat wil ik eruit halen?  Met andere woorden: waar ga ik mijn energie op richten, hoe wil ik beeld komen. Duik je mee? Zie ook: Website Huus I.T.

| SoulCollage®

Lucy Schaaphok | Life Creations

Lucy Schaaphok geeft een introductieworkshop over SoulCollage® waarin zij een korte uitleg geeft over SoulCollage®, wat het inhoudt en waar het vandaan komt. Daarna kunnen mensen in een korte tijd een kaart maken, daarna het proces doen met de kaart wat maakt dat het SoulCollage® is en dan rondt zij af met een oefening waardoor iedereen elkaars kaarten kan bekijken en ervaringen kan delen. Zie ook: Website Lucy Schaaphok

SoulCollage® pakt mensen direct, het raakt ze en zijn vaak verbaasd over de kracht en eenvoud van deze methode. Het is leuk om kaarten te maken; vanuit intuïtie of juist gestuurd met een thema en mensen zijn hierin vaak niet te stoppen. Het combineren van afbeeldingen uit tijdschriften die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, biedt op zich dus al veel plezier.

Vervolgens worden de kaarten die gemaakt zijn gebruikt om tot meer zelfinzicht te komen, om antwoorden op vragen op welk gebied dan ook te krijgen. Je kunt de kaarten op vele verschillende manieren gebruiken:

  • om een bepaalde kwaliteit die je even kwijt bent op te roepen
  • om bepaalde thema’s in je leven in balans te brengen
  • om antwoorden te krijgen vanuit een andere niveau dan het denken 
  • om de verbinding met jezelf te versterken

Het brengt je in no time uit je hoofd, in je gevoel. Het werkt heel helend en het heeft soms een therapeutische uitwerking.Het mooie van SoulCollage® is ook dat de facilitator jou begeleidt in het proces, in het vinden van antwoorden. Jij bent degene die uit jouw eigen innerlijke wijsheid tapt. De facilitator doet geen analyse of zoiets dergelijks, maar helpt jou bij het vinden van je eigen antwoorden.Mensen zijn verrast over wat er allemaal in ze leeft en het is prachtig om te ervaren wat het ze brengt:SoulCollage® is geschikt voor vele doeleinden, enkele voorbeelden:Steeds meer coaches en therapeuten gebruiken deze eenvoudige, creatie en krachtige methode.

Ik ontmoet je graag in de workshop!
Lucy Schaaphok | SoulCollage® trainer en Facilitator

Coach Blog | Columns over Wendbaarheid

Boeddha over Wendbaarheid
Het thema van de DvCF | Wendbaarheid