Met passie en trots

Een vriend van mij begon een pizzarestaurant. Na een tijdje liep de zaak als een trein. Het gevolg was dat er binnen de kortste keren links en rechts van zijn zaak nog twee pizzarestaurants werden geopend. Zijn linkerbuurman hing een groot bord aan zijn gevel: ‘De beste pizza’s’. Zijn rechterbuurman hing een bord op zijn dak: ‘De goedkoopste pizza’s’. Even later hing mijn vriend een bord boven zijn deur: ‘Ingang’.

Ik zie de glimlach op uw gezicht. Het is inderdaad een grappige oplossing om de concurrentie de baas te zijn. En wellicht denkt u: “Hoe doe ik dat dan?” Waarin blink ik uit in relatie tot andere coaches? Hoe zet ik mijn unieke eigenschappen om in uitnodigende acquisitie? Hoe vind ik een balans in het ‘neutraal volgen van de coachee’ en het ‘creëren van een unieke meerwaarde als ondernemer”.

Het uitgangspunt dient volgens mij altijd te zijn dat de coachee antwoord krijgt op zijn of haar vraag. Vaak kan het helder formuleren van het aanbod de coachee helpen dichter bij zijn vraag te komen. Belangrijkst is echter dat de coachee zich welkom voelt. En iedere coach weet dat een traject niet in een keer ingeslagen wordt en er nog ‘tig’ afwegingsmomenten komen alvorens de eerste stap gezet zal worden op weg naar verbetering. Dus is het van belang de coachee te laten weten dat hij of zij er goed aan gedaan heeft deze stap te hebben gezet. En dat de zoektocht zijn aanvang heeft genomen en u de gastheer of vrouw wil zijn.

Coaching Friesland wil zo’n gastheer zijn en zich bezig houden met ‘hostmanship’. Een gastheer voor de op de website aangesloten coaches door hen een podium te bieden waarop zij zichzelf kunnen presenteren. Een ‘ingang’ zijn voor mens of bedrijf, voor diverse coachvragen op evenzoveel terreinen. Coaching Friesland is een ‘eenheid’ die zich onderscheid door ‘verscheidenheid’.

aanlegsteiger

Een steiger om bij aan te leggen en zich verder te oriënteren, te klankborden met collega’s, te laten informeren, inspireren en kennis en vaardigheden op te doen. En dat allemaal op een website die de wisselwerking met zijn bezoekers zoekt en stimuleert om zo de stap naar verbetering gemakkelijker te kunnen maken.

Met passie en trots heet ik u allen van harte welkom op nieuwe website van Coaching Friesland.

Met hartelijke groet,

Leonard Bouwhuis | Initiator / Facilitator